For Sale

Geen Pop-Up

  • Story

THE VETVLEK STORY

Pure passion

VETVLEK is ontstaan uit een pure en blijvende passie voor alles op twee wielen. Een motorfiets is meer dan alleen maar een machine; jouw klasse, jouw stijl. De standaard “customize” regels vermijden om jouw wens te vervullen? Geen probleem. We richten ons op het creëren van het beste met alle mogelijke middelen die we kunnen vinden om dit te realiseren. Een motor bouwen die opvalt vraagt ten slotte iets meer dan alleen maar een likje verf.

No one-man job

De ontwikkeling is geen one-man-job, dit gebeurt samen met jou. We vinden het belangrijk om je zoveel mogelijk bij het ontwerpproces te betrekken. Samen bedenken en ontwerpen zorgt er uiteindelijk voor dat VETVLEK voor jou de unieke, (vintage) custom motor kan bouwen waar jij om gevraagd hebt.

A journey together

De eigenlijke reis van het bouwen, de motor tot op het bot opbreken en vanaf de grond opbouwen, geeft VETVLEK die onbeschrijfelijke all-time-high. Onze liefde voor aangepaste motoren is geen geheim. Elke custom motor die met de hand wordt gemaakt, heeft zijn eigen specifieke details en vertelt daarmee zijn eigen verhaal.

SERVICES

Be exeptional

DESIGN BUILT BY HANDS

Alle motorfietsen worden handmade ontwikkelt door Nick en met als uiteindelijke doel te voldoen aan jouw klasse, jouw stijl.

PERFORMANCE BY VETVLEK

Haal het maximale uit jouw motor en onderscheid je van anderen. Je bent ten slotte niet de enige op de weg.

WITH STAINS

Focus op vintage, een moderne twist of juist een mix van beide. Dit gaat alleen niet zonder vlekken #vetvlekgarage.

MEET Nick

,,Voor zolang als ik me kan herinneren ben ik bezig met hoe dingen werken, en waarom zij zo werken. Het motorische verhaal begon allemaal met een oudere schoolvriend thuis bij zijn vader in de garage. Motorblokken in skelters verwerken, minibikes maken met Puch motoren of buitenboordmotoren opvoeren. Het kon niet gek genoeg.

Daarop volgde de brommertijd; een gouden tijd voor mij en vrienden. Wie maakte uiteindelijk de mooiste of snelste scooter? Het lukte echter niet altijd. De ene keer brak er iets af of belandde ik in de sloot omdat het gas juist bleef hangen. Mijn opa zei altijd: “Al doende leert men”. Hij had gelijk, want na al die jaartjes sleutelen zijn er al mooie eindresultaten behaald waarbij zich bij ieder project weer nieuwe ervaringen opdoen.

BUILDING PART

Het bouwen van custom motorfietsen kwam eigenlijk als logisch gevolg op de brommertijd. Mijn ouders hadden nog een motor in de schuur van mijn opa staan waar mijn moeder nog op heeft gelest met mij in haar buik.  Het arme brikkie stond al 7 jaar stil en na eindeloos vragen had ik het vertrouwen gekregen om deze klassieker mijn eigen touch te geven.

Tijdens mijn studie en ook daarna nog werkte ik in de weekenden en avonden in de garage en hierbij verloor ik altijd de tijd uit het oog. Ik stortte me volledig in mijn projecten. Uiteindelijk liep het hobbyen thuis een beetje uit de klauwen en huurde ik een locatie in Bussum en met de steun van mijn familie en vrienden kwam VETVLEK Garage tot stand. Ik kon eindelijk van mijn droom een fulltime beroep maken.

BRING IT BACK TO LIFE

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in alle motorfietsen of het weer tot leven wekken van oude afgedankte motoren. Of het nu een racer is of een dikke vette highway-cruiser, in elke motor zitten mooie aspecten. Het maakt niet uit wat je rijdt, het maakt uit dat je rijdt!

– Four wheels move the body, two wheels move the soul –

Motorrijden ervaar ik als vrijheid, avontuur en vriendschap en mijn missie is om dat met jou te delen.

Contact