For Sale

Geen Pop-Up

  • Savage 2.0

STORY

Na het succesvol afronden van de Savage Lady Bike was er veel bekijks voor deze leuke chopper. Een lage zit, genoeg power en een stoere look. Zo was er nog een dame die een dergelijke motor wel zag zitten. Er zijn ook andere modellen meegenomen in het proces, maar toch kwamen we elke keer weer bij de Savage.

Zo gezegd zo gedaan en er werd een zoektocht gestart naar een potentiële kandidaat. Ons oog ging uit naar een Savage van een van de eerste modeljaren. Deze was ooit uit de VS geïmporteerd en had een lekke koppakking (kwam ik bij de proefrit achter). Ook de aluminium delen waren op z’n Japans lekker gecorrodeerd. Dit was allemaal geen probleem want het ging toch uit elkaar en werd gespoten,gepolijst of gepoedercoat.

Aan de slag! Op zoek naar een badlander zadeltje van een Dyna zodat ik deze a.d.h.v. de reeds passend gemaakte Savage Lady Bike relatief eenvoudig passend kon maken. Helaas ging deze vlieger niet op want hier zat natuurlijk een zadel op die maar voor 2 jaartallen was. Dan maar opnieuw naar de tekentafel en een ander jaartal passend gemaakt. Achteraf moeten dingen zo zijn blijkbaar, want er was meer ruimte voor de elektra.

De motor is net als de andere Savage door mij zelf gespoten waarbij de tank in een 2-tone mat en glans zwart is gespoten. Er lopen twee banden in de breedte over de tank die glans zijn om zo het matte een beetje te breken, weer een nieuwe ervaring rijker J. Om de motor niet te veel een zwart geheel te laten worden zijn alle aluminium onderdelen gepolijst en is er gekozen voor een diepe cognac kleur leer.

Net als alle andere custom bikes die van A-Z onder handen worden genomen is bijna geen enkel deel onbehandeld gebleven. Savage blokken zijn waanzzinnig leuk en speels maar hebben een aanpassing nodig aan de nokkenaskettingspanner. Dit moet om de betrouwbaarheid op de lange termijn te garanderen, uiteraard is deze aangepakt.

Twee RVS VETVLEK logo’s er op geplakt en gaan!

SPECS

– 1988 Suzuki LS650 Savage
– Aangepaste nokkenaskettingspanner
– Kleur: 2-tone zwart (Matt/Gloss)
– Zadel & grips door Silvermachine
– Leovice Silvertail uitlaat, keramisch zwart gecoat
– Kellermann LED Bullet 3-1 achterlichten
– LED CNC 2-1 positie- knipperlichten
– LED koplamp
– V-Parts bar ends
– Highsider spiegels
– Gepolijste blokdeksels, stuurschakelaars, remmerij en koppelingsdelen
– Gepoedercoate wielen, naven, voorvork, frame, achterbrug, kroonplaten etc.
– MCS stuur

Scroll down and check it out:

BACK TO BUILDS

You dream it, we create it

Bij VETVLEK Garage ontwerpen en produceren we unieke custom motorfietsen met passie. Met alle disciplines onder één dak is VETVLEK Garage opgezet om te ontwerpen, prototypes te creëren en uiteindelijk een motorfiets te ontwikkelen die aan jouw wensen voldoet. De principes van VETVLEK Garage zijn het harmonieus in balans brengen van functie en vorm en het leveren van uitstekende en unieke motoren. Een nauwgezet oog voor detail en een hoog vakmanschap zijn hierbij vereisten. We zorgen ervoor dat jij bij het gehele proces betrokken blijft; van concept tot eindproduct.

 

START PROJECT