For Sale

Geen Pop-Up

  • BMW R50 hybrid

STORY

Toen Pieter (oud collega) mij benaderde om een 1957 BMW R50 motor voor hem te bouwen was ik natuurlijk super enthousiast. Al helemaal omdat je niet vaak de kans krijgt om aan zo’n oude BMW te sleutelen. Er was alleen één uitdaging; Pieter had geen idee wat hij eigenlijk had gekocht.

Er waren een paar dingen zeker: er was een rollend R50 frame, een niet-lopend blok van een R80 en er zat zo’n beetje van elk ‘R’ model van de jaren 50 tot en met de jaren 80 wel wat op. Het moest een clean classic bobber worden. Enerzijds passend bij de periode en anderzijds mocht de motor een ’80’s customized’ look krijgen.

De originele zeer beschadigde R50 tank is als eerste compleet opgeknapt en verlaagd op het frame. Dit heeft ervoor gezorgd dat onderlijn nu gelijk is aan de lijn van de onderste framebuis en het blok. Ook de vorm zelf is vervolgens aangepast om een mooie overgang te krijgen tussen tank en zadel.

We hebben aansluitend samen gekozen voor een panzadel met spiraalveren voor de klassieke look. Om deze look te accentueren is een pré 1977 airbox passend gemaakt en zijn er Norton Peashooter uitlaten gemonteerd. Verder is er onder het zadel een contactslot gemaakt met startfunctie waarin een extra framebuis is ingelast om de bedrading door te voeren. Tot slot zijn onder het zadel de schakelaars verwerkt. Er was niks aan elektronica bij de motor dus moest er een compleet nieuwe kabelboom gemaakt worden met een mini lithium accu als krachtbron.

SPECS:

– 1957 R50 frame
– R80GS motorblok
– R80GS voorvork (verlaagd)
– R80 koplamp
– Pré ’77 BMW airhead airbox
– 60’s scrapyard achterspatbord
– Snowflake wielen
– Ingelaste framebuis met geïntegreerde bedrading
– Custom contactslot onder zitje met startfunctie
– Custom bobinebox & accubak in een
– Norton Peashooter dempers
– Yamaha Aerox zijstandaard
– Honda XL500 koppelinghendel
– Biltwell seat hinge
– Stalen remleidingen
– Biltwell Torker grips
– Biltwell Tracker stuur
– Custom seat by Ellemeyer
– Handmatig gepolijste delen
– Glasparel gestraalde blokdelen

Scroll down and Check it out:

BACK TO BUILDS

You dream it, we create it

Bij VETVLEK Garage ontwerpen en produceren we unieke custom motorfietsen met passie. Met alle disciplines onder één dak is VETVLEK Garage opgezet om te ontwerpen, prototypes te creëren en uiteindelijk een motorfiets te ontwikkelen die aan jouw wensen voldoet. De principes van VETVLEK Garage zijn het harmonieus in balans brengen van functie en vorm en het leveren van uitstekende en unieke motoren. Een nauwgezet oog voor detail en een hoog vakmanschap zijn hierbij vereisten. We zorgen ervoor dat jij bij het gehele proces betrokken blijft; van concept tot eindproduct.

 

START PROJECT