For Sale

Geen Pop-Up

  • Savage Lady Bike

STORY

Nog thuis wonende wilde ik een projectbike om weer door te verkopen. Er kwam een leuk geprijsde Suzuki LS650 langs die het moest gaan worden. Het idee was een toffe kleine cruiser/chopper er van te maken. Niet over de top maar clean alsof deze zo geproduceerd is.

Gaandeweg kwam uiteraard mijn vriendin ook wel eens om de hoek kijken en gezien zij haar rijbewijs ging halen was het de uitgesproken kans deze bike voor haar te bouwen. De bike zou Indian Jade Green gaan worden, maar uiteindelijk ben ik toch overgehaald naar Porsche Perlmutt Weiss. Moeilijk toe te geven, maar inderdaad een beter keuze geweest voor deze toffe bike!

Er is letterlijk bijna geen enkel onderdeel onbehandeld gebleven. Het is of chroom, gepolijst, gepoedercoat of gespoten. Het motorblok is zwart gespoten en de bovenste koelvinnen zijn naar het aluminium teruggebracht. De wielen zijn zwart op zwart gespaakt en er is een Harley Dyna Badlander zadel passend gemaakt. Jeroen van Silvermachine heeft waanzinnig werk geleverd met het bekleden van het zadel. Van hetzelfde leer heeft hij strookjes gemaakt voor de handvatten.

De montagegaten van het originele lompe achterlicht en de knipperlichten zijn dichtgelast en de achterveren zijn verlaagd. De achterlampen die er nu op zitten zijn drie in één lampen, remlicht, achterlicht en knipperlicht in één. Voor een betere zichtbaarheid is een klein derde remlicht weggewerkt die je in eerste instantie niet ziet zitten maar enkel bij het remmen aan gaat. Ook de knipperlichten aan de voorzijde hebben witte positielichten voor extra veiligheid.

Ik heb de uitlaatbocht verlast en een nieuwe ophanging ervoor gemaakt om een Harley-Davidson Screamin Eagle demper te kunnen monteren. Er is een nieuw breed stuur opgekomen en alle schakelaars en hevels zijn in het zwart gespoten. De electronica die origineel onder het zadel zat, is vermaakt en verplaatst naar de toolbox.

SPECS:

– 1996 Suzuki LS650 Savage
– Aangepaste nokkenaskettingspanner
– Kleur: Porsche Perlmutt Weiss
– Zadel & grips door Silvermachine
– Achterkant verlaagd
– Kellermann LED Bullet 3-1 achterlichten
– LED CNC 2-1 positie- knipperlichten
– LED koplamp
– Harley davidson Scremin Eagle II demper
– Highsider bar ends
– Highsider spiegels
– Lucas stuur
– Titanium uitlaat wrap

Scroll down and check it out:

BACK TO BUILDS

You dream it, we create it

Bij VETVLEK Garage ontwerpen en produceren we unieke custom motorfietsen met passie. Met alle disciplines onder één dak is VETVLEK Garage opgezet om te ontwerpen, prototypes te creëren en uiteindelijk een motorfiets te ontwikkelen die aan jouw wensen voldoet. De principes van VETVLEK Garage zijn het harmonieus in balans brengen van functie en vorm en het leveren van uitstekende en unieke motoren. Een nauwgezet oog voor detail en een hoog vakmanschap zijn hierbij vereisten. We zorgen ervoor dat jij bij het gehele proces betrokken blijft; van concept tot eindproduct.

 

START PROJECT